Home‎ > ‎Open inschrijving‎ > ‎

Werken met het Enneagram, een introductie

Het enneagram is een model dat negen persoonlijkheidstypen beschrijft en er vanuit gaat dat ieder mens zich in een van die typen herkent. We zijn natuurlijk allemaal unieke personen en het is niet zo dat er slechts negen type mensen zijn, maar opvallend is dat er bepaalde overeenkomstige mechanismen zijn van waaruit mensen denken, voelen en handelen. Ieder type beziet ‘de werkelijkheid’ door zijn/haar bril. Het gaat bij enneagram niet om uiterlijk gedrag, maar om de innerlijke motivatie; waarom doen we zoals we doen, waar gaat automatisch de aandacht naartoe? Wat voorbeelden: de een heeft de neiging om altijd anderen te willen helpen, een ander wil kost wat kost de harmonie bewaren en een volgende neigt om steeds alles te willen verbeteren/perfectioneren. En zo hebben we allemaal onze eigen manier ontwikkelt om aandacht en erkenning te verkrijgen.

 

Opzet

De introductie wordt gegeven op maandag 26 maart 2018 van 10.00 – 17.00 uur.

 

Doelstelling

Aan het einde van de dag ken je de basisprincipes van het enneagram. Het doel is het vergroten van je zelfinzicht en te zien dat anderen zo anders zijn dan jij. Dat laatste weten we natuurlijk wel, maar het enneagram laat zien hóe mensen verschillend zijn. Waar zitten die verschillen en hoe kan ik ze leren verstaan.

 

Resultaat

Werken met het enneagram leidt tot effectiever en efficiënter communiceren en tot meer plezier in de omgang. Je beschikt over een richtingwijzer waardoor je handiger met jezelf en met anderen kunt omgaan.

 

Doelgroep

Het enneagram is bedoeld voor iedereen die zijn/haar zelfinzicht wil vergroten en beter met anderen wil leren omgaan.

 

Werkwijze

We maken gebruik van verschillende werkvormen: uitleg van de theorie, onderlinge uitwisseling en interactie (plenair en in kleine groepen).

 

Waar en wanneer

De training wordt gegeven op Jachthuis Beukenrode (midden van het land) in Doorn. Zie voor route www.peopleplus.nl of www.beukenrode.nl


 

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 245,-- per persoon. Dit is een all-in tarief. Dit is inclusief:

  • Koffie/thee/fris

  • Een uitgebreid lunchbuffet

  • Alle trainingsmaterialen

  • Zaalhuur

Wij verzorgen onze trainingen BTW-vrij.

Ik wil graag meer weten over deze training

 

Comments