Home‎ > ‎Open inschrijving‎ > ‎

Coachen en Klimmen

(1 dag, 2 aaneengesloten dagdelen)

 

Inhoud

In deze bijzondere training leert u als deelnemer/team te reflecteren op uw dagelijks handelen en de communicatie te versterken. Thema’s als: verbinden, loslaten, vertrouwen en veiligheid leveren daarvoor de opmaat.

 

Opzet

De training start in een indoorklimhal. Na zorgvuldige instructie wordt in kleine teams geklommen en afgedaald. De activiteit maakt het noodzakelijk dat deelnemers goede afspraken met elkaar maken, elkaar coachen en begeleiden. Tussentijds wordt gereflecteerd op de wijze van samenwerking en coaching. Gaandeweg wordt de parallel naar het team en de dagelijkse praktijk gelegd. De dag wordt afgesloten met een persoonlijke feedbackcaroussel.

 

Doelstelling

De training brengt bewustwording teweeg van de mate van verbinding, veiligheid en vertrouwen tussen deelnemers en een team en biedt inzichten om de onderlinge coaching te verbeteren.

 

Resultaat

  • Deelnemers ervaren wat veiligheid, vertrouwen, loslaten in collegiaal verband betekent.

  • Deelnemers leren wat het effect van hun handelen op de ander is.

  • Deelnemers worden zich bewust van wat  hun coachingsstijl is en hoe deze te ontwikkelen is.

  • Deelnemers leren van het ontvangen en geven van persoonlijke feedback.

  • Het team verwerft inzicht in de onderlinge interactie en versterkt de onderlinge band.

     

Doelgroep

Individuele deelnemers, teams, samenwerkende collega’s, projectteams

 

Werkwijze

Onder leiding van ervaren klimcoaches krijgen de deelnemers materialen uitgereikt en ontvangen zij instructies over klimmen en zekeren. De totale groep wordt verder begeleid door een senior trainer/adviseur. Voor de klimopdrachten bespreken de deelnemers wat ze verwachten en nodig hebben van elkaar, nadien geven zij elkaar feedback op de communicatie en het effect daarvan op vertrouwen, veiligheid en motivatie. Tussentijds en aan het einde van de training wordt de transfer naar de praktijk gelegd. Hiervoor worden methodieken ingezet rondom kwaliteitenfeedback en diverse stijlen van coaching.

 

Waar en Wanneer

Klimmuur Utrecht, Vlampijpstraat 79, Utrecht (loopafstand station Utrecht Zuilen en goede parkeergelegenheid). Deze training wordt verzorgd op:

     
  • maandag 23 april 2018

  • donderdag 7 juni 2018

Kosten

Eur. 295,--. Dat is inclusief huur klimhal, klimmaterialen, koffie, thee, lunch en overige cursusmaterialen. De training is intensief met 1 instructeur per 6 deelnemers.

 

Comments