Home‎ > ‎Open inschrijving‎ > ‎

Change Management Leertraject

Het leertraject change management behandelt belangrijke veranderkundige inzichten. Wat kenmerkt de veranderdynamiek, hoe komen veranderingen en ontwikkelingen (niet) tot stand, en welke interventies kunnen behulpzaam zijn? Ook de eigen rol van ‘de veranderaar’ komt aan bod. 

 

Opzet 

Het leertraject bestaat uit 3 losse dagen van elk 2 dagdelen. In deze dagen staan achtereenvolgens de thema’s veranderdiagnose, veranderdynamiek en veranderinterventies centraal. Inherent aan de thematiek beïnvloeden de thema’s elkaar, zodat er wisselwerking en versterking van inzichten en ervaringen ontstaat. 

 

Doelstelling 

Het leertraject biedt de deelnemers state of the art inzichten uit de veranderkunde en geeft inzichten en instrumenten om als adviseur of (project)manager effectiever veranderingen te kunnen begeleiden. 

 

Resultaat 

Deelnemers krijgen inzicht in het krachtenveld van veranderprocessen waarbij zij betrokken zijn.

Deelnemers weten hoe zij verandertrajecten kunnen ontwerpen en processen kunnen doorgronden en beïnvloeden;

Deelnemers weten conflicten en weerstand te herkennen en leren hoe zij persoonlijk effectief kunnen zijn in een verandertraject. 

 

Doelgroep 

Adviseurs, (programma)managers, projectleiders. 

 

Werkwijze 

Voor aanvang van het traject krijgen deelnemers een opdracht om verandercasuïstiek en hun persoonlijke rol en positie te beschrijven. Ter voorbereiding wordt een literatuurleeswijzer opgegeven.

De drie dagen kennen een afwisseling van college, testen en gebruik van diagnose- en interventiemodellen als ook diverse oefeningen op het gebied van veranderervaring en verandereffectiviteit. Het traject wordt afgesloten met een persoonlijk veranderplan. 

 

Trainer/Begeleider 

Drs. Piet Hoekstra MCM CMC is bestuurskundige en veranderkundige. Hij is medeoprichter en consultant van People Plus Human Development en als gastdocent verbonden aan SIOO. (post-academische opleidingen) Zijn specialiteiten zijn verandermanagement, teamdynamiek en begeleiding van professionele vraagstukken middels consultatie.

 

Waar en wanneer
De leergang wordt verzorgd op de eigen trainingslocatie van People Plus, Jachthuis Beukenrode, Beukenrodelaan 2 in Doorn (midden van het land). Zie voor route: www.peopleplus.nl of www.beukenrode.nl

Dag 1: 26 oktober 2018

Dag 2: 16 november 2018

Dag 3: 14 december 2018

N.B. deze training is ook als losse dag te boeken. 

 

Kosten

EUR. 495,-- per persoon. Dit is inclusief zaalhuur, arrangementskosten (koffie, thee, lunch) en alle trainingsmaterialen. Als u 1 of 2 losse dagen boekt, zijn de kosten EUR. 195,-- per persoon per dag.Comments