Intakegesprek
We beginnen met een intakegesprek, om helder te krijgen met welke problematiek u kampt en welke ontwikkelingsvraag daarvan deel uitmaakt.

Voorstel
Vervolgens maken wij een voorstel, dat we vrijblijvend aan u voorleggen. Daarin staan de doelstellingen en de interventies die we voorstellen om tot de gewenste situatie te komen voor uw organisatie. Of - wanneer het om een adviesaanvraag of verandertraject gaat - hoe we u het beste kunnen begeleiden in dat proces. Duurzaamheid is daarbij een belangrijke factor: we brengen graag iets op gang waar u ook na ons vertrek mee verder kunt. 

Aan de slag
Wanneer ons plan u aanspreekt, gaan we aan de slag. We zorgen voor trainers en adviseurs die de juiste expertise in huis hebben en goed matchen met de doelgroep. Hoewel we probleem, doelstelling, te ondernemen actie en prijs uiteraard samen vastleggen in een contract, kan het zijn dat in uw organisatie de situatie gedurende het traject verandert. Dan moeten we samen de bakens verzetten en zorgen we voor een heldere hercontractering. 


Doelstellingen bereiken
People plus bestaat uit enkel doorgewinterde trainers en adviseurs. We ademen mee met de ontwikkelingen bij onze klant. Als het nodig is, passen we ons programma gaandeweg de rit aan. Het gaat erom dat ons advies en onze interventie zin hebben en dat de doelstellingen worden bereikt. 

Evaluatie
We sluiten onze interventies af met een evaluatie en nagesprek. Vaak ook bedden we het geleerde in uw organisaties zelf in. Dat kan door bijvoorbeeld interne intervisiebegeleiders op te leiden en te coachen, zodat u na ons vertrek door kunt gaan op de ingeslagen weg.